25. veebruar 2012

saunasõltuvus ja mis sellega teha

tulime vahelduseks soome. elu on hea! päevad koosnevad suusast, saunast ja šokolaadist. mõnedel tuleb mäelt vahel ka suuskadeta alla veereda, kuid sellest pole midagi. pealegi saab all baaris vorsti ja viinakakaod! lisaks oleme me sellised mitmekülgsed - sel ajal, kui ühed baaris jalga puhkavad, veristavad teised mäe otsas väikelapsi. ega me siis meelega. põrkumisi ikka juhtub!

häid asju on veel. koduõues on meil näiteks tünn, kus saab istuda ja kuuski vaadata. viimasel ajal on saunatünn pidevalt ülemeelikuid kodanikke täis. mul on ainult üks mure! olen nimelt pisut ärevil, et peika tünnist välja õngitsemiseks ja tallinnasse transportimiseks läheb vaja õudselt palju tööriistu. no näpitsaid ja kange kulub raudselt! häda korral võib vabalt olla kasu ka kirvest. sõjaplaan A on nimelt järgmine: kirvega raiume tünni ja võibolla isegi et voolikusse augu. kõik vesi voolab välja! meie kalkulatsioonide alusel peaks paljal kodanikul tünnis peagi kõhe ja kuiv hakkama. siis teatamegi mike'le, et järgmist sooja vanni saab tallinnas. no kas me pole nupumehed?!

plaan B on see, et meid on siin palju! targemad räägivad, et isegi vastupunnivate peikade saunast ja tünnist eemaldamine ei tohiks võtta väga kaua. no jumalast paljudel on kogemusi! viimase häda korral toome ta ära koos tünniga. tühja augu täidame kuuseokstega. easy!

word of the day: verslaving - sõltuvus

21. veebruar 2012

hüvasti, sõber!

eestisse kolimise eel kutsusime sõbrad baari. kohal olid kõik peale nende, kes on kassid (sõbrad peikaga) voi oravad (sõbrad minuga), ja tsirkust muudkui sai. hüvastijätt Pealikuga osutus seevastu ootamatult valulikuks. see on nimelt üks kass, kelle juures peika ülikoolini elas. lemmiku lahkudes võttis kass majja elama vanemad. õnneks on nad mõistlikud ega sigatse rohkem, kui vahel harva vihmastel õhtupoolikutel. selline harmooniline kooselu.

nagu karta oli, pani pealik uudist hirmsasti pahaks. kass tegi nädal otsa väga halvaendelist määgimise häält ja koputas kõigile ustele, mis teda peikast eraldasid. kurvastamine kassi moodi on ikka õudne asi! pealegi pole naljaasi magada, kui keegi karvane kodanik punkt kuus hommikul su ust töötleb. kuna peika on selline heasüdamlik, tegeles ta terve lennueelse nädala kurvastava kassi lohutamisega. see polnud mingi lihtne amet, sest pealik oli endast  täitsa väljas. sorgus kassi patsutamine osutus täiskohaga tööks. nädala lõpuks olid meil kõigil peopesad villis!

viimasel õhtul toimus peikal pealikuga südamest südamesse jutuajamine. mind tuppa ei lastud. luurasin ukse taga nagu elukutseline salakuulaja ja isegi ei hinganud. vahepeal sõin väga tasakesi iiriseid ja muudkui salakuulasin. uks oli õige pisut irvakil, aga ma nägin kõike!

mike patsutas õrnalt sorgus kassi ja seletas hellalt, et läheb nüüd mõneks ajaks ära. pealik luristas häbitult nina ega teinud lohutusi kuulmagi. olukord oli ikka täitsa hapu. tahtsin juba tuppa tungida, et oma armastav mees tatistava manipulandi käest päästa, kui kostma hakkas ootamatuid helisid. mike vilistas pealikule hüvastijätulaulu! sõnu ma ei kuulnud, kuid teadsin küll, et viis räägib sellest, kuidas kedagi hirmsasti armastatakse ja varsti kohtuvad nad taas. mul tuli seal ukse taga luurates pisar täitsa silma.

laul oli meeltmööda ka pealikule. elukas lõpetas tatistamise, kuivatas käpaga silmad ja hakkas peikaga õnnelikult kaasa vilistama. lõi isegi esikäpaga takti! vurrud ja saba tegid laineid. itkuvast hädalisest oli saanud ootamatult reibas moosekant. no täitsa tsirkus bartseloona!

see oligi siis see koht, kus ma aevastasin ja mind tabati. vilistav kass heitis külmaverelise pilgu uksele ja puuris mind jäätunud laserpilgul otse silmakoobastesse. ulgusin hirmust. mike oli parajasti ametis refrääniga ega pannud tähelegi, kuidas halastamatute silmadega kass mulle näkku sisises. algas uus salm. pealik pööras armastava pilgu tagasi mike'ile ja vilistas edasi terve oktaav kõrgemalt. falsetiga! sulgesin ukse ja põgenesin magamistuppa. las laulavad, kui tahavad!

ega ma rohkem ei teagi, kui et järgmisel hommikul lendas mike minuga siiski tallinnasse ja sisisev kass jäi amsterdami vanemaid pidama. loen hirmuga päevi, sest aprillis kohtume me taas.

võibolla peatun ma sel korral kindluse mõttes hotellis. pealikule saadan kaardi ja t-särgi. freddy mercury pildiga!

word of the day: liedje - lauluke

1. veebruar 2012

kuidas targad talvituvad

siberlaste pakane on mu tähelepanelikud spioonisilmad nii töntsiks muutnud, et viimasel ajal pole silma hakanud mitte ühtegi lõbusat looma. esialgu muretsesin, et nad on kõik purikaid maitstes keeltpidi räästasse külmunud või supiköögis uksele koputamas, kuid siis meenus, et loomad on ju kavalad kiusumeistrid! ennemuistsete juttude rebaseid mäletate? sest raamatust peale ei usalda mina enam ühtki looma. inimesed, need libedikud on ennast lihtsalt salaja ära peitnud!

mul on nimelt hüpotees, et talviti laskuvad kõik loomad salahilju hangede alla maapinnale. samal ajal, kui meie neile pekki ja heinu kuhjame, viljeleb karjakaupa karvaseid libedikke lume all pikutades sooja ja seikluslikku elu. hommikul näksitakse üheskoos kasside kaevandatud tulbisibulaid ja lõuna ajal toimub muttide hunnikuloome spartakiaad. õhtu hakul käivad pealikud läbi keldriseina sahvris moosi järel. kas teile ei tundu, et külma ilmaga kulub maasikamoosi justkui rohkem? nii on! kõik maailma mutid söövad ja matsutavad.

aga see pole veel kõik! öö katva varju all ronib maa peale reibas pekki koristav lendsalk, sest inimesed usuvad kord juba külmetava loomarahva avitamisse. sellest voolivad noored õdusatel õhtupoolikutel lume all kühmulisi pabulaid ja poetavad neid tulbisibulate asemel peenrasse.

ah et miks su tulbid eelmisel aastal üles ei tulnud? küsi oma kassilt.

word of the day: mol - mutt