26. november 2014

uute lasteraamatute esitlus lastekirjanduse keskuses

2. detsembril kl 12.15 tutvustame eesti lastekirjanduse keskuses (pikk tn 73, tallinn) kaht uut ja lõbusat lasteraamatut: seiklustest pungil putukalugu "lennujaama lutikad ei anna alla", mille illustreeris multikakunstnik kaspar jancis, ja jõuluraamatut "peeter, sõpradele peetrike" elina sildre toredate piltidega. 

jutustame, loeme, joonistame... vaatame lutikamultikat ja sööme komme! tulge ka!

lastekirjanduse keskus on muuseas üks väga lahe maja, kus saab lugeda põnevaid raamatuid, aga teha ka muid hädavajalikke asju: turnida ja kiikuda, pööningut avastada, patjadel pikutada ja pilte uurida. õuuudselt mõnus koht!


link esitlusele
lutikaraamatu treiler

*********************************************

"Lennujaama lutikad ei anna alla" on lustlik lasteraamat, mis ajab rõõmsalt muigama ka päris suured inimesed.
Lutikas Ludvig elab perega lennujaamas laiska ja lõbusat elu, kui ühel päeval saabub majja puhtusekontroll ja lennujaama ähvardab sulgemine. Allaandmine pole muidugi lutikate stiil – aeg on olla kaval ja tegutseda! Koos teiste lennujaamas elavate sitikatega algavad seiklused, et ühine kodu päästa. See on lugu julgusest ja üheskoos tegutsemise jõust, kus saab ka nalja, pauku ja moosipalle!
Lõbusad pildid joonistas raamatule multikakunstnik Kaspar Jancis.
Lutikalugu pälvis I koha Eesti Lastekirjanduse Keskuse, ajakirja Täheke ja kirjastuse Tänapäev 2014. aasta lastejutuvõistlusel "Minu esimene raamat".

"Peeter, sõpradele Peetrike" on jõuluraamat, aga selline teistmoodi! Ühel täiesti tavalisel detsembrihommikul satub ühte täiesti tavalisse lasteaiarühma uus poiss Peetrike. Tal on kaasas salapärane telefonitoru ja üks õudselt põnev saladus. Võõrastele saladusi muidugi ei räägita, aga Peetrike pole kade – väikese diili korras ikka saab! Pealegi huvitab Peetrikese uusi sõpru saladus väga... mida lähemale jõuludele, seda rohkem. Väike vihje ka: läheb kõvaks kavaldamiseks!

2 kommentaari:

Mae ütles ...

Ma olen muidu hirmus rahul oma kodulinnaga, aga kui ma ei saa sellistele üritustele, siis ma noh... natuke muutun kurvaks :(

Aga ma soovin, et sul oleks sigalahe esitlus! Et sa saaksid kuhjaga uusi ja inspireerivaid mõtteid! Ja juba kibelen ise ka lugema:)

Kõvad karukallid sulle, kulla Kairi!

Kairi Look ütles ...

Aitäh Mae! Äkki jõuavad lutikad kord otsaga ka Viljandisse... :) Siis sööme kooke ja teeme kõik tasa! Suured kallid sullegi!