24. juuni 2011

jaanipäeva kõrge rohi

ma avastasin ammu, et hollandit juhivad kuninganna asemel hoopis browni osakesed, kes varitsevad tasakesi niiskes keldris ja korraldavad kaost. õnneks on nad sellised vanamoodsad ja lärmamist ei salli. seda tean ma tänu muruniitmise regulatsioonile, mille nad musta öö katva varju all hiljuti läbi surusid.

kui eestis tuleb naabril kange niiduisu peale tavaliselt kuuest hommikul, siis amsterdamis märatsemist ei toimu. juhtme võib pistikusse lükata hommikul kümnest kaheteistkümneni ja siis uuesti õhtupoolikul. mõistlikuks õhtusöögiajaks on lõbu läbi ja kõik lärmavad bandiidid tõmmatakse liistule. rohi muudkui kasvab.

võibolla seetõttu ongi paljud kombekad kodanikud oma äärelinna tagaaia ära betoneerinud, et poleks hirmu asjata kulutada. trahviraha saab tallele panna ja seda talvel kaminatule õdusas kumas mõnusasti patsutada.

teised hollandlased jälle ei niida, vaid hoopis kasvatavad rohtu. see on juba hoopis teine tera! vajab regulaarset kastmist ja harvendamist. levinuim leviala: päikseline rõdu.

word of the day: onkruid  - umbrohi

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Meil siin Nõmmel hakatakse niitma alles kell 9, nii et pole põhjust virisemiseks!