12. detsember 2011

muusika sinu kõrvadele

üks mu hea sõbranna on tuntud naljameeste-magnet. aastate jooksul on ilmselt enamik tallinna parimaid pastlaid ta juures juttu tegemas käinud ('see suur, et...mis see ilus neiu siin nii üksinda istub...'). leidlikest lollikestest vabanemisega saab alati kõvasti nalja, sest hoolimata vähesest taibust on nad haruldaselt järjekindlad ja võivad sul vähese vaevaga õhtu läbi kaelas joriseda.

magneetilisi võimeid on ka mul, kuid naljameeste asemel meelitan ma ligi muusikuid. enamasti käivad nad naabriteks. esimeses kodus elas ülakorrusel sakslasest helilooja, kes armastas etüüde meisterdades kepiga vastu põrandat takti lüüa. viljakaim loomeperiood oli - nagu klassikalistel kiusujuurikatel ikka - varahommikuti. õhtuti muusik puhkas ega sallinud, kui inimesed majas liigutasid. tal oli meile mitmeid tõhusaid ettepanekuid. kas me ei võiks näiteks heita voodisse kell kaheksa ja liikuda ringi üksnes hädavajadusel? piirata nõudepesu ja paugutada vähem külmkapiuksega? plaanisime sageli  haruldase kõrvakuulmisega sakslast mõnele füsioloogile lahkamiseks kinni püüda. ehk olid ta kuulmekäikudes mingid spetsiaalsed hatud? mõni salateenistus oleks sellise leiu eest raudselt heldelt tasunud! läinuks diiliks, võinuks cia sakslase kõrvadega praegu hõlpsasti pealt kuulata, mitme tanki ostu kreeka valitsus kinnistel istungitel arutab.

teises kodus olime naabrid pasunapuhujaga. tema mängis enamasti õhtuti ja rõdul. olime suured sõbrad seni, kuni mike aafrikast trummi tõi ja seda seltskonna mõttes pasunamängu saateks harjutama asus. kahjuks ajas trummeldamine naabril inspiratsiooni ära. no mida sa teed, jälle jama!

praegusesse koju kolides tundus esialgu, et muusikud on ohutus kauguses. kahjuks rõõmustasime enneaegu. uueks naabriks on muusikaõpetaja! regulaarse viiulisaagimise kõrval kuulame nüüd igapäevaselt ka klaveri- ja flöödivilinat. parimatel päevadel mängivad nad kõik koos! väikelinnade puhkpilliorkestrid, kes maipühade ajal keskväljakul valssi törtsutavad, on selle õuduste grupeeringu kõrval haruldased kunstnikud. 

hea isolatsiooni korral pole mul väikeste andetute pillimängijate vastu midagi. pealegi on see vabameelses amsterdamis tavaline -  igaüks, kes pole puhta kurt, võib saada pasunapuhujaks! kindlasti treenitakse sellise kontingendi tarvis spetsiaalse kannatuse ja alanenud kuulmislävega õpetajaid. üks neist on, näete, meie naaber.

positiivne on jälle see, et kedagi ei morjenda 50 külalisega kodupeod, kus mitukümmend inimest korraga basement jaxx'i saatel hüpleb. vahel kääksub saateks isegi kõrvalkorteri kaeblik viiul. 

varsti teeme oma bändi. kes lööb kampa?

word of the day: muzikant - muusik

Kommentaare ei ole: