19. detsember 2014

häbitud ameeriklased ja täiesti aus siga

asjad on halvad - jälle on ameeriklased häbiplekiga hakkama saanud! nimelt eemaldas us airways eelmisel nädalal lennukist väikese laheda sea. see siga polnud kusjuures mingi muidusööja, vaid kandval tööpostil professionaal ja saatis üht nende endi seast (kah ameeriklane) emotsionaalse toena! kogenud spetsialist oma igapäevaseid ülesandeid täitmas - ja mida teevad lennufirmamehed? mul on kurb ja häbi on ka.

kõige rohkem kurvastab mind see, et ameeriklased peaksid neid psühholoogi-asju ju hästi teadma. sest kas pole seal mitte kõigil oma kodustatud shrink? ma olen täiesti kindel, et mõni selline külvaks lennukis kõvasti rohkem kaost kui väike kahjutu siga, kes - lennufirma sõnul - ´kõndis kabiinis edasi-tagasi´. khmm. kas ameeriklane istub lennukis kogu aeg paigal? 

vastus on lihtne: EI! keskmisel ameeriklasel (eriti sellel, kes istub aknaalusel kohal) on kogu aeg pissihäda, shokolaadiisu, jututuju või niisama raske tasakesi olla. oleks ju põnev vaadata, mis sai kodus ülariiulile pandud kotti pakitud? teinekord on tarvis jälle niiskeid salvrätikuid või peeglikest... ja kas pole lennureisi jooksul kotti midagi äkki juurde tulnud? parem kohe järele vaadata.

olnuks see siga selline nagu teda minema ajanud ameeriklased, istuks ta praegu ammu oma isikliku advokaadi juures ja märatseks nagu jõuaks. selle asemel lahkus siga lennukist, selg sirge, ja isegi ei köhinud. ilmselt kiigub ta praegu tassi teega kodus kamina ees kiiktoolis ja muretseb, kuidas meid, inimesi, ometi aidata. te mõelge ta peale, kui kaalute jõulumenüüd, ja et kas siga või kana.

sigadel oleks meile, inimestele, palju õpetada. rohkem elusaid!

word of the day: schaamte - häbi

Kommentaare ei ole: