1. juuni 2011

ja nüüd - ilmateade!

aktuaalses kaameras oli vanasti alati sama kliima.  homme tuli ikka vahelduva pilvisusega kuiv ilm, tuul puhus edelast kaheksa meetrit sekundis ja õhtupoolikul võis esineda sademeid. sooja tuli lõuna-eestis n kraadi ja põhja-eestis ning rannikul n-5 kraadi. saartel oli tavaliselt n-10 kraadi ja esineda võis äkilisi tuuleiile. easy!

amsterdamis suudaks täpset ilma ennustada üksnes EHMI parima ilmamemme ja mõne eriti võimeka kuusetaadi järglane.  eile hommikul läksin ma tööle mantliga, lõunale suvekleidis ja õhtusöögi-pikniku ajaks olid kodanikud pargis palja ülakehaga. ööseks panid mõned nõrgad maikad selga ja ülejäänud litsusid paljaste tagumike välkudes koju. ma ei tea, mis juhtus vahepeal, kui ma magasin, aga täna hommikul oli õues 12 kraadi. õnneks saabus õhtuks jälle suvi!

ses mõttes on mõnus käia vahepeal kontoris, kus on kogu aeg hea ilm. vahel ajavad kolleegid küll vere keema, aga mõnusa kliimaga kohtades ongi sageli palju lolle -  aafrikas ja pirital pole suvel mitte ilmaasjata ahve jalaga segada. 

talve vältimiseks käiks ma isegi heameelega sesoonselt aafrikasse ahviks. ratta eest saaks raudselt terve autokoorma banaane! 

word of the day: weer punt nl  - ilm punkt ee

3 kommentaari:

Kadri ütles ...

Täitsa nõus, ainuke 'ilmaennustus', mis Hollandis tundub töötavat on too Buienradar, aga see näitab ka ainult paar tundi ette.

Kairi Look ütles ...

jaah, ootamatuste talumatu kergus! :)

Anonüümne ütles ...

paljad ratturid? lahe, tahaks ka.