5. august 2011

ühe koera elu

hommikusöögi kõrvale unistan ma vahel ikka sõbrast, kes võiks olla mõni kohev ja lõbus kass. vanasti meeldisid mulle ka muud amsterdami loomad, kuid hiljuti mõtlesin ümber.
see käis nii:

mike'i tädi taltsutas kevadel ühe sündsa välimusega koera. muhv tegi klouni nii kuis jaksas (koer, mitte tädi) ja käitus igati meelilahutavalt. minust sai korraks isegi peaaegu et koerainimene! taaskohtumisel hiljutisel grillipeol ehmatasin endal aga püksid täis, sest kevadine koerapabul oli paisunud täitmatuks pommiks! ÕUD!

ablas elukas istus terve õhtu grilli kõrval ja jõllitas liha. kui silmad ära väsisid, kolis pomm kiigele puhkama ja haukus niisama, meelelahutuseks. tast tuli ikka päris kõva häält! õhtu jooksul neelas õgard lisaks lihale tooreid oliive, herneid ja topsijäätisi. lisaks maitses pomm kolme erinevat veini ja einestas melissipõõsas.

enamik külalisi muutus peagi veidi murelikuks. mis seal salata, ka ise mõtlesin peamiselt sellele, kuidas kiiresti terve nahaga minema pääseda. istusin igaks juhuks parem kõrgel baaripukil ja varitsesin tähelepanelikult, mida pomm teeb. koer allus ainult kõikide loomade sõbrale mike'ile, aga see pole mingi eriline uudis, sest ta oskab ka kärbseid dresseerida. kahjuks ei viitsinud  isegi mike terve õhtu koera taltsutada.

minu koju see koer enam oma aplat nägu ei näita.

word of the day: honger - tõsine, õudne nälg

4 kommentaari:

Kadri ütles ...

Kassidega on lihtne jah - dresseeri kuidas tahad, õppust nad nagunii eriti võtta ei taha. Seega jääb kogu jama ära. Kuigi ma pean tõe huvides tunnistama, et oma kassi õpetasin ma rihma otsas käima küll, ent teda muidugi motiveeris võimalus õue linnukesi piiluma minna.

Kairi Look ütles ...

oo, selliseid kasse võiks kuskil lindil toota. ma arvan, et nõudlust oleks nagu muda!

Liis ütles ...

Ei ole see kassidressuur kah miskit võimatut, kass saab aru küll, mida sa talt tahad, lihtsalt... ta valib endale sobiva momendi, millal su tahtmist täita. Sarnaseid jooni esineb ka mõnedel koeratõugudel, tiibeti mastifid nt. Ergo - koerad ja kassid polegi eriti erinevad.

Kairi Look ütles ...

siis tuleb leida ainult selline kass, kes otsustab t2ita k2ske lihtsalt sulle sobival ajal. puhas ajajuhtimine!