2. september 2011

parimad hommikud

eile juhtus ime! kohtusin üle pika aja heasoovliku ja multifunktsionaalse 2-in-one kassiga, kellega mind ühel koosviibimisel tutvustati. kass viibis üritusel seetõttu, et see toimus ta kodus, aga oli sellest hoolimata cool!

pole ju salalugu see, et kassid külalisi vihkavad. minu tähele-panelikud spioonisilmad on märganud külaskäikudel mitmeid väga vastikuid kassitegusid. repertuaaris leidub laiaulatuslikku junnipoetamist, kriibitud käekotte kui ka klassikalist mõõdutundetut ringipissueerimist. fantaasiavaesed kassid tegelevad enamasti labase hammustamisega.

kass Ichi oli erand: sündsasti pestud ja kammitud, viisakas ja maias. vahukommide näksimise juurde liigutas ta muide täiuslikult jazzi taktis saba. olen kohanud nii mõningaidki muusikuid, kellele see kass trummilöömise ja plaadimiksimise vallas mõndagi õpetada võiks. ma ei imestaks, kui Ichi eelmises elus kasside arvo pärt oli.

eriti hästi meeldis mulle see, et hommikupoolikuti käib Ichi äratuskellaks. iga hommik punkt kuus null null hiilib ta kikivarvul magamistuppa ja tilistab voodis hellasti kaelas rippuvat kellukest. kui keegi ei liiguta, ei lähe kass absoluutselt ärevusse, vaid annab muudkui käpaga kellukesele matti. järgneb soojendav kassikompress otse kõhul.

sellise jätkusuutliku kassi värbaks ma kohe ametisse. patareisid no absoluutselt ei kulu ja garantiiremondi asemel tuleb anda lihtsalt rohkem värsket liha. sobivad ka kotletid.

word of the day: doelmatig - funktsionaalne

3 kommentaari:

Liis ütles ...

Mõtlesime kah oma äsjaleitud küünistajale kelluka kaela pista, et siis ümbritsevate metsade linnud vähemohustatud oleks. A siis hakkasime mõtlema, et toosama kelluke reedab ka rebastele ja teistele "kassisõpradele" me karvakera asukoha, mis tema siinviibimise kurvastavalt lühikeseks muuta võib.
Nii et... ma ei teagi, paneme vist koerale sellesama kellukese hoopis. Vähemalt on tore kontrast kui jurakas koeralahmakas heledalt tilisedes üle väljade kappab.

Kairi Look ütles ...

siis saab tast kindlasti eriti peen koer: haugub ja heliseb korraga!

Rene ütles ...

imekass.