29. märts 2012

ETV tutvustab: jätkusuutlik mesinik

küll mul on hea meel, et ringvaate anu ja marko kombekate kodanike kõrval rahvale ka hulle ja kõrilõikajaid tutvustavad. nii näitasid nad hiljuti üht memme, kes kõik eestimaa mesilased moosiks ja hautiseks plaanib keeta.

külaline lebaskles häbitult kodusel stuudiodiivanil ja jutustas keelt limpsates, kuidas ta kevadeti ikka pisut mesilasi sisse teeb. eriliselt maitsvad olevat sellised kuivatatud ja krõbedapoolsed. ennast pidas memm muide absoluutselt jätkusuutlikuks kodanikuks.

nagu bandiitidel ikka, oli ka libamesinikul varuks mitmeid nupukaid vabandusi. krõbedad mesilased aitavat suurepäraselt lühinägelikkuse, potentsiprobleemide ja liigesevalude puhul! ma ei imestaks, kui memme sõnul kannataks mesilasdieediga kasvatada kukla taha ka kolmanda silma.

lisaks oli tal mitmeid leidlikke paljundusplaane. pika ja hulluvõitu juttu võib kokku võtta järgmiselt: taru maja taha metsa, mesilased kosuma. nii kui pojad suured, läheb mahanottimiseks! õhtul restile - hommikuks krõbedad.

õud! pole kahtlustki, et jaanipäevaks on see ablas kodanik pintslisse pistnud kõik eestimaa mesilased. mõned ripuvad ehk veel krõbestudes kuivatusrestil ja korisevad tasaselt õudset lõppu oodates. ma ei imestaks, kui memm sööks ajaviiteks ka sääski ja põrnikaid. sellist aplust juba seevaldis ei ravi.

apla memme teod tegid morniks ka peika, kel on mesilastega teadagi eriti südamikud suhted. mike'i pole näha olnud juba õhtu otsa, nii et ma ei imestaks, kui ta parajasti ihutud labidaga järvamaa laantes memme püüab. öö tulles istutakse üheskoos metsmesilastega lõkke äärde ja keedetakse saak moosiks.

hommikusöögiks on pannkoogid. kellele mee, kellele moosiga.

word of the day: bij - mesilane

4 kommentaari:

Sanne ütles ...

Mesilastest võib tegelikult kasu küll olla...

ingel ütles ...

Oot, et siis memm moosiks? :p

Kairi ütles ...

kes teistele teeb, see ise on! :)

Karmen ütles ...

Nojah, need olid küll juba loomulikul teel surnud mesilased, mida memm tarbis, kuid jutt sul muhe ikkagi :).