2. mai 2012

vargus päise päeva ajal

õud! mu kodus tegutseb lusikamees ja ma ei tea, kuidas teda tõrjuda. kellel on kogemusi? te teate teda küll.

lusikamees on laialt levinud sokimehe kuri kaksik - sama sugukond, kuid ohtlikum, moodsam ja muteerunum liik. jama tuleb mõlemast.


sokimees tegeleb nimelt sokkide minema-imemisega. töö käib sokibandiitidele omaselt tasakesi ja ühekaupa. eelistus on värvilistele, kuid rasketel aegadel käivad ka hallid. hiivatud sokid haihtuvad ega jäta maha ühtki varbajälge, haisust rääkimata.

aastatepikkuste empiiriliste vaatluste tulemusena võin üsna kindlalt väita, kus sokimees oma noosi EI PEIDA. niisiis, sokimees ei peida noosi:
a) pesumasina trumli taga augus,
b) vannitoa ümbruskonna õnarustes,
c) voodi all, baarikapis ja riiuli taga,
d) auto partatsokis, radiaatoris, käekotis, juhtmehunnikus ega orhideepotis.
veel ei peida sokimees sahtlisse, padjapüüri või dushikabiini taha. ülejäänud kohtadesse pole ma otsingutega veel jõudnud, kuid ausa detektiivi kombel alla ka ei vannu! ahnitsev sokiimeja tuleb kinni püüda.

nonii. see oli siis sokimees.

hoopis hullem lugu on selle teisega. vaadake, lusikamehel on nimelt vastik komme kõrvaldada lusikaid. mida uuem ja säravam, seda kindlam, et pikalt see laokile ei jää. kolisin hiljuti uude koju ja võtsin kaasa kolm karpi peeneid teelusikaid. arvake, mis sest kõigest alles jäi? võinoad. suppi võime imeda potist kõrrega.

vilets on veel see, et lusikamees on kokku ahnitsetud vara varjamisega hullumoodi vilunud. kui sokiimeja käitumine annab arvukatest tagasilöökidest hoolimata vahel siiski kõnekaid vihjeid, siis seda, mida teeb oma noosiga lusikamees, mina ei tea. mitte keegi ei tea!

palume hardalt - kui keegi on nende meestega kokku puutunud, siis olge kenad ja andke nõu! selle, kes lusikamehe nurka surub, kutsun kohe koogile! seda süüakse õnneks ka kahvlikestega. kahvleid on meil terve kapp täis!

word of the day: lepel - lusikas

10 kommentaari:

mercredi ütles ...

Meie kodus on ka olnud intensiivne lusikate haihtumise periood.
Kahtlustan, et kui laps oli väiksem, siis jogurtit süües poetas ta vahel koos tühja topsiga ka lusika prügikasti.

Kairi ütles ...

see on kusjuures táitsa tóhus vihje, aitáh!

Babajagaa ütles ...

Ka minu kodu on langenud lusikapäti ohvriks. Kardan, et kaval pätt on kõrvaldanud lusikad peitnud diivani alla/taha ja sokutanud lusikad jäätise või muude maiustamisanumatega koos prügikasti. Juurdlust endiselt teostatakse, nii et teatan tulemustest.

Paula ütles ...

Sokid kaoevad ükshaaval tentrifuugimise käigus paralleelsesse dimensiooni. Usu, kuskil on inimesed, kes kurdavad, et pärast pesu tekivad juurde üksikud sokid. Mina leidsin lusikaid, ajal mil lapsed väiksed olid, videomaki seest. Samas võibneid otsida külmkapist ja diivani alt ning arvuti juures.

Kaur ütles ...

Lapsele tuleb assigneerida isiklik lusikas, teistest erinev ja talle tähtis. Siis ei viska ta seda kuhugi. Meie kasutame eri värvi Sporke.

Kairi ütles ...

a mul pole last, mul on peika! ma kardan, et ta voib yhe-lusika-reeglit pisut pahaks panna. katsetada muidugi voib :)

ingel ütles ...

Tulevikus võib ette tulla, et videomakk imeb endasse sinu kalli suupilli. Mähkmed imavad peale sinna ettenähtud "lisandite" veel lauvärvikarpe. Korra elus on ette tulnud ka juhus, et käekott imes endasse kakajunni. Tõesti, tõesti, tõsi see - olen ise kogenud ja see juhtub reaalsete inimestega!

Kairi ütles ...

õud! :D kuigi tegelikult oleks väga põnev seda kõike oma silmaga näha.

Karmen ütles ...

Kõike seda lugedes tunuvad India pühamehe Say Baba asjade materialiseerimine õhust väga nõrk, aga vahest mõne sellise tüübi kätte need lusikad kaovadki? Noh, et istuvad kuskil Indias sõpradega koos ja siis puhtalt igavusest mängivad lusikate õhust tõmbamist?

Kairi ütles ...

Karmen, kui su teooria peab, siis see Say Baba elab tõenäoliselt kadunud sokkidest tehtud mäe sees! Nädalavahetustel käib lusikamäe otsas teed joomas ja vaadet nautimas? Inimesed, ärge ostke enam uusi lusikaid!