23. juuli 2012

maap tea, kus see kass sääle sai!

olime vahepeal saaremaal laiska ja päikselist elu viljelemas. peika tõmbas isegi juhtme seinast, et elada askeetlikus rahus üksnes leilist ja mustikatest, kuid unustas arvestada klatshihimuliste saarlastega, keda immitses õuele igast ilmakaarest. läbiv uudis: mandrilt kuressaarde reisis keegi kass. mes sa vahid, tösilugu!

kass saabunud saarde nagu vanad eestlased, karastunult ja kammitud sabaga. mingit tallinna könnide kombel soojas autos lebasklemist ei toimunud. asi oli nii: 
                                                                                                                                            rännumees eraldus peremeeste masinast pakaselisel veebruarihommikul, kustutades jäljed värske lumega. kassidele omaselt liikus ta edasi omapäi, lihtsas moonakotis sisekaemus, tükike suitsuribi ja villane sokk saba soojendamiseks. esimeste sulavete paiku vestis rändur parve ja liikus muretult üle vee, meelelahutuseks vilepillil lustlikke lugusid puhudes. köik läks ölitatult! nagu plaanitud, saabus kass saarlaste sekka pööripäeval esimeste tulikate aegu. ka suitsulesta hooaeg oli ootamatult parajalt alanud!

vangutasime saarlasi kuulates päid. kassiriigis pole sellises rännuviisis ju midagi iseäralikku, aga näe, saarlased rõõmustasid ja panid asja kohe lehte. peale meteoriidisaju kord ometi jälle midagi põnevat! tegu oli muidugi amatööridega, sest oma ala asjatundja leidnuks vapra ränduri meelespidamiseks hoopis kohasema viisi.

palju polekski vaja. lihtne ausammas - 2x4 meetrit, vinnutatud, suitsuvorstist. soome turistidele näksimine ja patsutamine keelatud.

word of the day: nieuws - uudised

2 kommentaari:

Milli ütles ...

Aga kas eesti turistid võivad sammast näksida?

kairi ütles ...

ma ei teagi, tuleb kassiga konsulteerida...