1. oktoober 2012

sõbrad ja seened

ma sain nädalavahetusel uue sõbra! me olnuks semud juba ammu, aga varem polnud selleks lihtsalt võimalust. see tuleb nimelt sellest, et mu uus sõber on tutikas - alles kolm kuud uus! noorest east hoolimata käitus ta absoluutselt siivsalt: muudkui rõõmustas, kiusu ei pannud üldse ja oleks vabalt ka õue huligaanitsema tulnud, kui ta parasjagu hambarõnga närimisega rakkes poleks olnud.

see, et uus sõber on täiuslik, pole muidugi mingi imelugu. uue sõbra maaletooja on ju ka mu suur sõber ja tema maaletoodud inimesed lihtsalt ei saa olla muud kui veatud. selle vana sõbra jaoks hoian ma kõiki uksi ja aknaid lahti juba aastaid. minupoolest võiks ta pugeda tuppa ka läbi rotiaugu, ma ikka muudkui rõõmustaks! iga kord, kui keegi kapialuses krõbistab,  mõtlen et  mis kui vana sõber tuleb parajasti külla! siiani pole ta veel käinud, kuid ma ei kaota lootust!

no igatahes suur sõber, kes uue sõbra maale tõi, tõi ta maale soomemaal. käisin neid mõlemaid hiljuti lähemalt uurimas ja avastasin maja ümber hullumoodi seeni. see kõik oli väga erutav. eestis hulkuvat metsas parajasti jõukudekaupa nugadega relvastatud korilasi, aga soomes valitses vaikus.

tagasiteel mõtlesin välja, et niipea kui uus sõber jalad alla võtab, tuleks teha ta maja taha seenekombinaat! kõiki vabu seeni ei või ometi raisku lasta! uue sõbra väiksed ja väledad jalad jõuaksid kõikjale ja tähelepanelike lapsesilmadega näeks seeni nii lehe all kui sambla taga. noos läheks kombinaati ja müüdaks soovijatele salati või marinaadina maha. pärast elaksime kõik ilusat elu. uus sõber saaks cooli kombeka ja turbokelgu, vana sõber ja ta sõber abikaasa saaks reisile new yorki ja mina saaks siili!

siil saaks omakorda seenekombinaadi bossiks, sest selline on juba kord siilide stiil. talveks oleksid kõik sõbralikud ja rõõmsad, eesti metsas poleks enam seenejärjekordi ja  soomes tühja mädanevaid pilvikuid. seenekombinaat töötaks täiel aurul ja kommi sööksime IGA PÄEV. võibolla teeksime isegi kommuuni? kõik seenesõbrad saaks kampa!

siili ja väikse sõbra sünnipäevadel toimuksid lõbusad mäest allarullumise võistlused. võidab see, kel on alla jõudes kombeka vahel kõige rohkem lehti! kaotaja saaks lohutusauhinnaks istuda päev otsa metsa ilusaimal kärbseseenel. pärast söödaks torti.

word of the day: paddestoel - seen

1 kommentaar:

Kairi ütles ...

post scriptum: peale "seenelkäigu" filmi vaatamist saab kogu see lugu veel selgema mõtte. eesti metsas seente korjamine võib olla nii mõttetu kui ohtlik!