11. veebruar 2013

top 5 tehnikavidinad preilidele

rääkisin digi veebruarinumbrile oma lemmik-tehnikavidinatest (kui nüüd päris aus olla, siis ega neid eriti rohkem polegi). ise ka ei usu, et selline teema, aga no need on sellised preilide vidinad, nii et äkki võib.
panen oma top5 siia ka - äkki kedagi huvitab, aga poodi ajakirja järele kapata justkui ei viitsi.

TOP 1. Ommwriter
Näidake mulle inimest, kes ei tahaks Wordis mässates vahel õudusest ulguda! Ommwriteriga hakkab kiiresti parem. Esteetiline ja zen kirjutamiskeskkond mängib inspireerivat taustamuusikat, võimaldab tavalise klahviklõbina asemel tervet hulka lahedaid alternatiive (nt vanakooli kirjutusmasin või moodne touchscreeni sahin) ning värvib tekstitausta vastavalt soovile õiget värvi. Kõige ilusam, rahustavam ja loomingulisem keskkond surematute armastuskirjade, magistritööde ja kõikvõimalike muude tekstide sünniks. Tuttavate tudengite sõnul on tegu ka tõhusa abivahendiga kinnikiilunud tekstide hõlpsaks paberile punnitamiseks. Töötab PC´l, Macil ja iPadil, salvestub tavaliseks tekstifailiks või PDFiks.

TOP 2. Kindle Keyboard 3G
Kuigi mul on vanamoodne mustvalge luger, olen sellega ikkagi hullupööra rahul juba kaks aastat. Paberraamat on küll õilis, kuid just Kindle päästis mind valulikust reisieelsest sisekaemusest riiuli ees. Lõpuks ometi saavad reisida kõik (e)-raamatud, hetkel tervelt 2500 tükki! Akut laen haruharva ja ikka tühjaks ei saa (juhe juba sügisest kadunud). Ja shhh, neid ei pea ostma! Oma hämaraid tegusid teen mina näiteks tirimisprogrammis Bearshare. Kama saab sheerida ka sõpradega!

TOP 3. TravelFlex Led Book Light
Vanakooli Kindle´i ainus tõeline kapriis on ekraanvalguse puudumine, mistõttu soetasin endale tõhusa raamatulambi auto- ja õhusõitudeks ning hämarates kohvikutes lugemiseks. Piisavalt ere ja võimas ning valgustab kenasti kogu lehe. Vajadusel saavad kaasa lugeda ka igavlevad naabrid, samas kui ükski magaja ei köhi - valgus langeb täpselt leheküljele ja ei ühegi kaasreisija silmalaugudele.

TOP 4. TripIt
Üle prahi reisikeskkond uudishimuliku eluviisiga ringiliikuvale kodanikule. Aitab reisidetaile säilitada ja organiseerida, pakub sihtpunktialast infot ja hinnasõbralikke vihjeid eluks hotellis või teel sinna, restorani- ja filminippe ning muud kasulikku reisil aja surnukslöömiseks. TripIt´i suur pluss on sõprade reisiinfo - kohe selge, kus keegi parajasti toimetab.

TOP 5. Cat Paint
Kui oled juba aastaid siidist kassi igatsenud, aga elukaaslane on allergiline või näiteks koer, siis nüüd saab! Cat Paint äpiga saab iga pildi peale lihtsa vaevaga coole kasse monteerida. No kas see pole geniaalne? Pärast näitad sõpradele, kuidas musta kassiga Amazonase jõel kala püüdsid ja triibulisega Berliini baaris õlut jõid, või levitad hämmastavat ülesvõtet, kuidas seitse punast kassi Tapa raudteejaama kõrval elektriliinil istuvad. Testitud positiivne efekt isegi kassivaenulikele kodanikele, harilikest skeptikutest rääkimata.

 
word of the day: toestel - vidin

2 kommentaari:

ingel ütles ...

Vahel juhtub tõesti, et ka koer on kassi vastu allergiline. Seda juhtub muidugi harvem, kui elukaaslase puhul. :)

Kairi ütles ...

vahel on vist ka lihtsalt nii, et kui on koer, siis peab kasse õues patsutama, sest koju tuua ei tohi... oeh, keeruline!

lugesin just durrelli ´minu peret ja muud loomi´, kus kõik karvased ja sulelised elasid ühes majas ja keegi ei pirtsutanud, aevastanud ega sügelenud. tahaks ka!