14. veebruar 2013

uudseid trende köögirindelt

kuulsin hiljuti ühest eriti põrutavast lasteraamatust. nimelt õpetatakse seal kõigile kokandushuvilistele, kuidas lastest tõhusat õhtusööki keeta. pole ju salalugu see, et meid on siin juba 7 miljardit ja paar tükki siia-sinna ei muuda midagi. ülejääjad saavad seevastu kõhu täis ja kellelgi ei tule isegi kibedal paastuajal nälga kannatada.

raamatu avastas üks mu kolleeg, kelle sõnul olevat seal arvukalt leidlikke lahendusi, kuidas end su koju mõnusasti sisse seadnud laiskvorstidest väikese vaevaga vabaneda. diivanil pikutavad ninanokkijad ja räpakäpad tuleb lihtsalt ära keeta!

kolleeg oli raamatut leides teadagi õnnega koos, sest just kaks sellist ta kodus elabki. aga kuna tegu pole mingi barbari, vaid viisaka hollandi prouaga, alustas ta sellest, et tõi raamatu koju ja pani selle hästikäidavasse kohta ereda lambi alla välja ning soovitas seda siis järelkasvul eriliselt kiusuhimulistel õhtupoolikutel tähelepanelikult uurida.  mokaotsast mainis ta ehk ka seda, kuidas tal poleks midagi selle vastu, et märatsevaid lapsi vahelduseks värske tilliga poti sees keeta.

räpakotid ei saanud muidugi naljast üldse aru ja solvusid koledasti! otsemaid läks lahti rüselemine, et ema toodud vastikust raamatust võimalikult kiiresti vabaneda. peale selle ootamatut naasmist prügikastist ja kapi alt kaevati raamat lõpuks parem aia taha maa alla, kust ta nüüd end majast lärmi kuuldes aeg-ajalt maapinnale ähvardab kraapida.

muidu olnud raamatus mitmeid väga isuäratavaid retsepte. lastest tehtud hakklihast saavat näiteks eriti hõrgu bolognesekastme!

ja tegelikult pole ju eestis lastesöömine samuti mingi haruldane asi, sest kas ei ütle juba rahvaluule, et kes ei armasta, neist saab salat. no see on ju põhimõtteliselt sama asi mis lastekeetmine. poteito-potaato.

word of the day: eet smakelijk! - head isu!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sa oled ikka võrratu ;)

Kairi ütles ...

aitäh armsate sõnade eest! ma arvasin, et kõik saavad hoopis kurjaks, kui lastekeetmisest kirjutan.