23. mai 2013

idee tallinna lennujaamale

vihmase neljapäeva puhul pisut uudiseid. chicago lennujaam võttis tööle 25 kitse!

minu meelest on see üks väga väärt initsiatiiv. miks võtta tööle muruniitja-inimene, kui on kitsesid, kelle jaoks on selline tegevus  täiesti loomuomane, üdini kitselik asi. iga personalijuht teab, et ametisse tuleb valida sobivaim isik. inimene pole kits!

mul on ainult üks mure. kuna kitsesid on sarnaselt lammastega juba sajandeid alahinnatud, võib juhtuda, et lihtsavõitu töö ei paku pinget ja kitsedel hakkab igav. õnneks leidub mitmeid lihtsaid lahendusi, kuidas töötava kitse argipäeva mitmekesistada. nad võiksid reisijatele näiteks hüvastijätuks lehvitada! kujutage ette: istute ärasõidu ootuses lennukis ja heidate pilgu aknast välja, ning hoovõturaja ääres lookleb päikeseloojangusse siidine kitserivi, kes teile kõik südamlikult lehvitavad, sabad õhtutuules lehvimas! tsutsufrei!

sellise asjaga saaks suurepäraselt hakkama ka tallinna lennujaam, sest eesti on ju kitsi täis! neid võiks olla ikka mitusada, korralikult kogu hoovõturaja ulatuses. kitsedega palistatud hüvastijätt lennujaamast, kus on muuseas ka raamatukogu ja kalevi kommipood, sobiks minu meelest eesti nokiaks küll.

from tallinn with love.

word of the day: grasmaaier- muruniiduk

4 kommentaari:

mercredi ütles ...

Iseenesest tore mõte, aga kuidas tagada piki hoovõturada seisvatele kitsedele kõrvakuulmise allesjäämine?

Kairi Look ütles ...

tänan tähelepanelikku lugejat :) ma arvan, et klapid pähe, mis seal muud. heatahtlikud inimesed kindlasti annetaksid :)

Tallinna Lennujaam ütles ...

Tere,

O'Hare lennujaam on päris suur ja lennuradadest eemale jäävat rohumaad on väga palju. Ja pügama peab seda tõesti hoolega, et see lindudele liiga mugav pesitsuspaik poleks.

Meie territoorium on aga üsna väike, loomade lennurajale nii lähedale toomine poleks nende suhtes kena. Lennuohutusest parem ei räägigi, lennuamet laidaks selle plaani üsna kindlasti maha.

Oma territooriumil saame muru kenasti niidetud ja paraku lähiajal küll kitsi appi ei kutsu. Aga lindude arvukust tuleb ohutuse nimel kontrolli all hoida ka lennujaama ümbruses.

Selles osas on meil tõhus koostöö rebastega, keda viimastel aastatel üsna arvukalt linnade lähedusse kolinud. Kui äärelinna elanikele rebaste sissetung alati meelt mööda pole, siis ümbruskonnas jahti pidades on nad lennuohutusele küll suure teene teinud.

Kairi Look ütles ...

suur aitäh nii põhjaliku kommentaari eest, koostööaldis rebastest on küll suur rõõm lugeda! ja ega kitsed ja rebased vist ühte tiimi mahuks ka... :)