3. mai 2013

välismaa külalised ja eesti kodu

lugesin hiljaaegu ühest blogist, et mitmed välismaal elavad eestlased on kimpus külalistega, kes saabastes tuppa tungivad ja igale poole jälgi teevad. selline asi tuli mulle otsekohe tuttav ette! pole ju salalugu see, et olen oma amsterdami-elu jooksul nii mõnegi hollandlase sokiusku pööranud. saapalembesed kodanikud õppisid eesti elu reeglid täitsa kärmelt ära! see käib nii:

kõige parem on porine sõber kohe ukselävel rajalt maha võtta. krabage tüübil kraest ja selgitage kannatlikult, et teie kodus saapaid ei kanta. ega ta ei taha kuulata, aga sellest pole midagi! jääge enesele kindlaks. sel ajal, kui sõber kaebleb ja silmi pööritab, silmitsege eriti tähelepanelikult porirada koridoris ja olge hästi tasa. leplikum osa inimkonnast võtab selle koha peal saapad jalast ära.

ülejäänud osa inimkonnast kaebleb edasi. populaarsed argumendid:
1. külalisel on sokis auk
2. külalisel on mõlemas sokis auk
3. külalisel on auke nii siin kui seal ja sokid pole ka kõige puhtamad
4. sokkidega on külm
5. sokke polegi! varbad on jälle natuke nagu mustavõitu. kuidagi ei tahaks ära võtta.

tehke kandev paus ja silmitsege puiklevat külalist. tõstke kõnealune saabas nööripidi külalise silmade kõrgusele. (paus number kaks.) nüüd küsige külaliselt, mis on tema meelest saapatalla all. selle koha peal võtab ka enamik kangekaelsest inimkonnast saapad jalast ära.

ülejäänutega pole muud, kui suunata kas rõdule või aeda. amsterdamis pole enamikul aastast kuigi mõnus ilm, nii et varsti hiilib kaeblev külaline, häbenevad silmad peas, mööda seinaääri esikusse saapaid maha poetama, et siis sokkis inimeste sekka astuda. lihtne!

ps. on veel spetsiaalne grupp külalisi, kellega saab iga kord huilgamist, et õuuu, aga kingad on osa mu outfit´ist! sellised ei taha enamasti kuidagi rõdule ka minna. õnneks mõtlesin ma nende jaoks ka lahenduse välja! mul on kohe esikukapis korralik varu siniseid haiglasusse käepärast!

varsti on ka moekad kodanikud sokkis inimeste seas. piduuuuu!

word of the day: schoenen - kingad

10 kommentaari:

Tikker ütles ...

Absoluutselt suurepärane. Edastasin sinu õpetussõnad ka oma blogi lugejatele :D

Kairi Look ütles ...

oo, aitäh! loodetavasti on kellelgi neist tolku :)

eeva ütles ...

Aga endise Nõukogude Liidu kodanikele peab alati korralik sussivaru kapis olema. Saapad võtavad nad heameelega ära, aga siis muudkui nõuavad, et kus on tapki.

Kairi Look ütles ...

ojaa, sussid! ma mõtlen selle peale iga kord, kui jälle mõnest hotellist nende sussid kaasa hiivan :) kellegi vanade susside kandmine on veits vastumeelne... teiste kingi ju ei kannaks?

Unknown ütles ...

Võib viidata Pipi Pikksukale ja tema rõõmsale kombele vabalt varbaid liigutada - võetagu asja eksklusiivse privileegina (ja kui keegi tahab sokke vahetada, võiks soovitada Karlssoni vanaema nõksu). Juhul, kui Lindgren kellukest helistab, muidugi.

Meeli. ütles ...

Sussid on tõesti hea lahendus (kuigi mina suunaks ka hea meelega rõdule häbenema kui rõdu oleks). Prismast või Koduextrast või muudest taolistest kohtadest saab ju osta kümmepaki suvasusse - odavad, mitmes erinevas suuruses, pärast külastuse lõppu saavad külastajad need ehk veel meeneks endale jätta. Need on minu mäletamist mööda erinevat värvi ka nii et igasuguse autfitiga saab mätšida. Minu tuttavad flaamid küll pole saabastes tuppa tunginud (lähen ise alati esimesena sisse ja minu eeskujul ikka saapad võetakse ära), äkki hollandlased on nahaalsemad? Aga kui susse niisama ära anda ei taha, siis saab ju küsida ka sussiraha.

Kairi Look ütles ...

Merle, mis oli Karlssoni vanaema sokivahetusnõks? ul on selline asi täitsa kahe silma vahele jäänud...

Kairi Look ütles ...

Meeli, mul on kahtlus, et kokkuhoidu armastavatelt hollandlastelt ei õnnestu mul sentigi sussiraha välja pressida, enne käivad kõik sokkis nagu üks mees :D Flaamidega läheb see asi kindlasti hulga hõlpsamalt :)

kroonijuveel ütles ...

Parem sokk vasakusse jalga ja vasak sokk paremasse ;)

Kairi Look ütles ...

Hahaa, see on tõepoolest eriti tõhus nõks :)