26. september 2013

head teatrit, palun!

käisin hiljuti teatris. pärast koju lonkides hakkasin mõtlema, et miks saavad mõnedest lastest näitlejad ja teistest aednikud või ettevõtjad. sest kas pole mitte meil kõigil lasteaiast ette näidata mõni kustumatu roll? erinevalt täiskasvanute teatrist oli kõigil neis etendustes ka KOSTÜÜM, mille olid valmis treinud väsinud, kuid kohusetundlikud emad. lasteaiakasvatajate lõksu langenud isad toppisid 80ndatel aknaid ja teritasid pliiatseid.

minu kõige kuulsusrikkam roll leidis aset lasteaias, kui ma olin üks kits. pisut kängus kasvu tõttu etendasin kitsepoega, kes istus kogu etenduse kellakapis ja läks lõpuks emale kaebama (asjasse oli segatud üks hunt). eriti hästi on mul meeles kitsemüts, mille külge oli ema õmmelnud täiesti tõetruud ja teravad sarved. kostüüm oli aus!

pärast kitseasja läks karjäär allamäge. algklassides olin ükskord harakas ja keskkoolis shaw ´pygmalioni´ kõige napisõnalisem tegelaskuju. avasin etenduse kahe lausega ja pikutasin ülejäänud aja lava taga küpsiseid süües. siis vist saingi aru, et näitlejaks mind ei võeta.

mulle tundub, et pärisnäitlejatel päristeatris läheb täpselt vastupidi. kitsedele ja harakatele järgnevad lapsed, siis täiskasvanud, ja lõpuks hamletid. tekstihulk kasvab, aga kostüümid lähevad aina igavamaks. palun soovitage mulle etendust, kus saaks ometi nalja ja kostüüme! draamateatris pole selliseid mitte ühtki. linnateatri kohta info puudub, sest ma ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes saaks sinna pileteid. äkki peaks uurima NO99-t. olen kuulnud, et seal töötab ebaproportsionaalselt palju ilusaid inimesi... neid võib vaadata ka kostüümideta.

word of the day: toneelvoorstelling - etendus

5 kommentaari:

merleke ütles ...

Nonoh, nii hull see asi Linnateatri puhul ka ei ole. :) Sul on vanad andmed. Nõus, et Väikse saali etendustele on Linnateatris keeruline pileteid saada, aga mööngem, et seal ongi väga vähe kohti. Kostüüme ja nalja peaks aga piisama Salme kultuurikeskuses mängitavas "Maailmale nähtamatutes pisarates". "Hecuba pärast" mängitakse vist ka aeg-ajalt Salmes? Selles viimases on kostüümidega veidi kitsas.
Mis NOsse puutub, siis minu maitse järgi kõige ilusamad inimesed on sealt praeguseks kahjuks laia ilma laiali lennanud. Need, kes alles on jäänud, on ka ilusad ja head.

Kairi Look ütles ...

Aitäh soovituste eest! ´Maailmale nähtamatuid pisaraid´ olen näinud, oli hea tõesti. Aga Hecubale pole mul pileteid saada õnnestunud... Äkki Salmega veab, uurin asja. Kuulsin, et see on eriti hea tükk isegi ilma kostüüideta, nii et tasub pingutada :)

sesamy ütles ...

Ma ei tea, kas nad seda enam mängivad, aga soovitan soojalt vaadata Ugala teatri etendust "Õed nõiduses". See oli niiiiiiii hea, ja kostüümid olid täiesti olemas :)

Kairi Look ütles ...

Aitäh vihje eest! Mul on Ugalasse minekuks üks hea põhjus veel - kuulsin, et Viljandis avati kevadel mingi eriti mõnus uus kohvik. Kook ja teater sobivad ju eriti hästi kokku...

tibutriin ütles ...

jaa, Fellin! see on super!