11. detsember 2014

eesti ekspress kiidab peetrikese-raamatut

eilses eesti ekspressis ilmus väga armas arvustus peetrikesele ja lutikaraamatule. priit hõbemägi arvab, et ´peeter, sõpradele peetrike´ on aastalõpu lasteraamatute superstaar ja mul on selle üle muidugi õudselt hea meel! :) artikkel ise on siin.



Väike abimees lugevale lapsevanemale

Aastalõpul sajab lasteraamatuid kingikotti nagu ubinaid puu otsast. Laste kirjavara sõelus ja soovitas Priit Hõbemägi. 

Aastalõpu lasteraamatute superstaar on raamat “Peeter, sõpradele Peetrike”. (Autor Kairi Look, joonistused Elina Sildre, Tänapäev 2014, 58 lk.) Kairi Look on võrratu jutustaja ja Elina Sildre pildid on lastepärased, esteetilised ja soojust kiirgavad. Lasteaialaps Markuse jutustatud lugu sellest, kuidas nende rühma ilmus ühel päeval punaste juuste ja tedretähnidega poiss, kaasas vanaaegne telefonitoru, juhtmejupp taga rippumas. Vihjan veel, et lugu keerleb ümber päkapikkude. Selgub, et lapsed on mõnevõrra hädas, sest “ema ja isa ei tea päkapikkude asju üldse”. Aga küsida oleks nii palju… Raamatus jutustatud lugu on südamlik, pisarateni liigutav, tehniliselt veatu ja stiililt elegantne, ma loodan, et seda saavad lugeda lapsed veel paljudes maades. Sobib hästi 3–6aastastele lastele. 
Vanematele, pakun, et 7–9 aasta vanustele lastele ilmus samalt autorilt raamat “Lennujaama lutikad ei anna alla” (autor Kairi Look, illustreerinud Kaspar Jancis (Tänapäev 2014, 208 lk.) Seal tegutsevad lutikas Ludvig, kirbud, prussakad, sitikad, kärbsed jt tegelased, kes elunevad lennujaamas ja kaitsevad oma kodu igasuguste ohtude eest. See raamat on pikem ja keerulisem ning tuletab meelde Robert Vaidlo raamatut “Lood Kukeleegua linnast” (1965) doktor Meerikese, Ponts-Ontsu, onu Krillo ja tädi Tsirpa seiklustega.

word of the day: recencie - arvustus

Kommentaare ei ole: