3. mai 2015

'peeter, sõpradele peetrike' sai tartu lastekirjanduse auhinna

aprillikuus tuli trobinal häid uudiseid!

kõige toredam on neist see, et tartu lastekirjanduse auhind läks 'peetrikesele'. mul on selle pärast õudselt hea meel ja ma loodan, et peetrikesega saab nüüd tuttavaks veel rohkem lapsi.

kuna 'peetrikese' tekst sündis esialgu tegelikult näidendina, siis oleks jube tore, kui lugu ka teatritesse jõuaks. nii et kes teab lavastajat, kes otsib lõbusat ja mõtlemapanevat jõululugu - soovitage!

źürii ise kirjutas nii:

Võiduteos on lõbus ja krutskilik lugu, mis puhub elu sisse paarile pealtnäha tavalisele lasteaiapäevale. Raamatus tegutsevad nii ühiskonnas kui ka lastekirjanduses harvemini ette juhtuvad tegelased nagu üksikisa ja meessoost lasteaiakasvataja, kuid see mõjub loomulikult. 

Raamatus on piisavalt põnevust, ettearvamatust ja ruumi 
edasi mõelda, mis veel kõik juhtuda võib, ja see võimaldab mõtiskleda ja vestelda väärtuste ja valikute teemadel: mis on õige, mis on vale, mis on sobiv, mis sobimatu, mis on võimalik, mis võimatu.  Raamat ühendab endas järgmised jooned: südamlikkus, muinasjutulisus, väike vigur ja muie suunurgas, ja on mõnus nii ettelugemiseks kui ka omaette veerimiseks. 2014. a ilmunud lastekirjanduses tõuseb teos esile oma tervikliku ja tempoka jutustuse poolest. Elina Sildre elurõõmsad illustratsioonid on raamatu jutustamislaadiga kenasti kooskõlas. 

võistlusest ja peetrikesest on juttu ka siin:
postimees
sirp
raadio 2
vikerraadio
lugemissoovituse blogi


Kommentaare ei ole: