4. august 2011

suve-eri: saarlased värbavad

ausad kitsesõbrad sügeleks praegu hirmust hauas, kui nad teaks, mida saaremaa mehed täna lehes kuulutasid. inimesed, hullud saarlased otsivad hirvepeletajaid!

täpselt polnud öeldud, palju neil seal hirvi kaelas on, kuid tundub, et asjaga on üsna kiire. kuhu hirved peletada, kuulutus ei maininud. äkki saarlased mõtlesid, et ajavad nad üle mere hiiumaale elama? a mis siis, kui hirvedele seal ei meeldi ja nad ujuvad tagasi? punuvad kõrgele kuressaare linnuse torni pesa ja hakkavad öösiti prassima ja pasunat puhuma? määrivad ürikuid ja teevad kabelisse junne? ooperifestivalil oleks kohe ots peal.

milleks loodust ärritada! kui juhe koos, võib ju alati mandrile puhkama sõita. ehk mitte loomaaeda (jälle hirved!), aga kohvikus ja nukuteatris meeldiks vast isegi saarlasele.

word of the day: hertje - hirveke

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

No kui neid kitsesid seal ikka rohkem kui Amsterdamis jalgrattureid ringi askeldab ja puudelt lehti ära näksib, siis teeks ikka tigedaks küll. Pealegi on lokkava tööpuuduse käes vaevlejatele nüüd lisaks sääsenottijale veel üks uus tore amet välja pakkuda - hirvepeltaja. Töökeskkond ka igati kaunis ja tervisesõbralik.

Kairi Look ütles ...

aga miks neid peletada? 2kki voiks olla hoopis selline amet nagu hirvevalvaja, kes j2lgiks t2helepanelike silmadega, et hirved ei n2ksiks. ja kedagi ei ehmatataks!

Liis ütles ...

Aa, nüüd sain kommist aru. Tähendab, midagi uut siin pole, kevadel olid põldurid näljaste haneparvedega hädas, kes kippusid nende väljadele potstama ja neid lagedaks nokkima. Üks viljakasvataja leidis seepeale kenjaalse lahenduse - kuna seadus tal linde maha kõmmutada ei lubanud, siis ostis ta kohalikele poistele tsikli. Bartertehingu tingimuseks oli, et poiskad peavad sääreväristajaga vaid tema põldude ümber täristamas käima.
Win!

Kairi Look ütles ...

haha, t2itsa nutikas leidur!