14. september 2011

hollandlased külastavad eestit

mu kirgliku kihutustöö tulemusena bukkis üks merehuviline kolleeg hiljuti puhkuse haapsallu ja saaremaale. soojenduseks näitasin kevadel kõigile suviseid pilte, kus ma erinevate järvede ja merede ääres suplen ja otse põõsast ökoloogilisi sõstraid ja mustikaid söön. viimseks tõukeks  sai juunis amsterdami saabunud hollandi tuumatalv. eestis paistis päike.  

igatahes, kolleeg läks lendu esmaspäeval.

nüüd loen päris suure hirmuga, kuidas eestisse on vahepeal saabunud orkaan! praamiliiklust pole ja sõbra basseinis on meetrised lained. õud!

ma olen mures. nädal aega orkaani sees puhkamist võib isegi toredast kolleegist teha vabalt tigeda inimese. loodetavasti sai ta siiski saarele ega pikuta tuule vaibumist oodates kuskil virtsu sadama puhvetis paberkonni voltides. eile juba palusin jumalaid, et ta oleks hoopis mõne kobeda spa mullivannis ning sööks täidetud mune ja kalevi kommi.

iseenesest on hollandlastele eesti sügistormid muidugi käkitegu. ilmaga, mil eesti Mart ahju ees aknaid topib, peab hollandi Kees tavaliselt pargis piknikku.  jõuaks amsterdami mõni ameerika orkaan, roniks uudishimulikud hollandlased raudselt karjas katusele, et välismaa vihma oma silmaga tunnistada. võib-olla tehtaks isegi pilti!

lumega sellist nalja ei saaks. kõik uluksid hirmust ja topiksid aknaid.

word of the day: sügistorm - herfststorm

4 kommentaari:

Kadri ütles ...

Ma küll arvan, et tolle hollandlase pärast ei tasu muret tunda, sest Hollandi tuul teeb Eesti tuulele ikka korralikult silmad ette. Ja ilmselt see Eesti 'orkaan' ei olnud üldsegi nii hull, kui too esmaspäevane tuul siin, mis mu ülemuse rolleri niimoodi pikali lükkas, et see enam ei käivitunud. Aga hollandlased ilmselt ei kergitaks selle peale kulmugi.

Kairi Look ütles ...

Ma usun ka, et hollandlastele ei tee orkaanid midagi.
Amsis on muidugi ka täiuslik ilm ratta seljas vihmavarjuga puu otsa lendamiseks. No jumalast hästi võtab tuule alla!

Britt ütles ...

Torm oli täitsa tormi moodi, aga ühtegi lendavat hollandlast küll ei märganud. Igav tal vähemasti olla ei saanud ja tagasitulles saab ju poosetada, et oli surmasuus, võitles vaala ja langevate puudega vms.

Kairi Look ütles ...

ja kui ta su ploomikooki maitsnud oleks, siis oleks ka see folklooriks saanud! tormist ikka midagi tolku ka.
aitah linkimast! :)