3. november 2011

welcome to estonia!


jeesus maria ja püha issa ristike! kohtusin eile ottawast nyc'i lennates päris põrutava pagasiametnikuga ja ei saa kuidagi vaiki olla. lugege ka!

siirdusin parajasti kodusesse usa immigratsioonisappa, et seal nagu tavaliselt paar tundi püstijalu passides pissihäda kannatada, kui kohvrimees mind rajalt eemaldas, et mu mustadest sokkidest pisut pomme tuvastada. (siinkohal tervitan kõiki keskealiseid ameeriklasi, kes euroopas virisevad, et lennujaamad on paranoilised, mugavustega on lood hapud, hotellivoodid väikesed ja hommikusöögiks polegi kolmekümmet erinevat helvest.)

ühesõnaga -  meil oli selle kohvrimehega väga valgustav vestlus. onu tutvustas end kiindunud maailmahuvilisena ja uuris teraste spioonisilmade sähvides, kas ma mitte tsehhoslovakkiast ei ole. tuletasin onklile lahkesti meelde, et selline riik pandi vahepeal kinni ja lehvitasin sinise passiga. mainisin ka eestit. onu pungitas imestusest silmi ja uudishimutses edasi. kas eesti pole mitte selles  - selle koha peal pidi ta kukalt kratsides pisut järele mõtlema - selles nõukogude liidus, kus on õudne ja näljane elu?

milline tark mees rääkis, et kõik eestlased on didaktilised diplomaadimolekulid? nii on!

naeratasin kannatlikult ja valgustasin onklit uudisega, et ka külm sõda on vahepeal lõppenud. isegi et 20 aastat tagasi! kohvrimees vangutas imestunult pead, aga üldiselt oli tal väga hea meel. küllap nii ongi parem, arvas ta ja patsutas mulle sõbralikult õlale. ta oli nimelt kuulnud, et ussr on üks üsna vastik ja räpane paik.

kui järgmine kord lennujaama satun, räägin kohvrimehele jälle uusi põrutavaid uudiseid. tal oleks kindlasti rõõm kuulda, et vahepeal tehti maailma internet, millega saab poest pizzat tellida, ja et ameerika president on neeger. vabast aafrikast!

word of the day: nieuws van de dag - päevauudised

3 kommentaari:

Liis ütles ...

Samas saan oma kaasa kogemust vahendada, mille kohaselt USA-s teatakse Eesti(s)t rohkem kui Euroopas. Meie Eurotrippi tehes muutus aiva lõunapoole liikudes imestunult kõrgele tõstetud kulmuprotsent järjest suuremaks ja väidet, et riiginimi E-stonia on mingi meie vaimusünnitis, sellist riiki ei saa olemas olla, kuulsime kah rohkem kui üks kord.
USA-s aga teati nii Skaibimaad kui ka seda, et meil toimus siin esimene kübersõda (pronksimäsu periood).

Kairi Look ütles ...

täitsa võib olla. mis mind imestama pani oli see, et kohvrionu polnud mingi torumees, vaid töötas lennujaamas.

aga kindlasti tuleb teha kompliment kõigi maade geograafiaõpetajatele, sest vähemalt minu kogemuse puhul järgneb 80% puhul sõnale estonia kuldne kolmik 'yes yes, estonia, latvia, lithuania' (kuigi mitte tingimata selles järjekorras).

hollandis tuleb raudpolt see estland-letland-litouwen ära :)

digiboksidelt ütles ...

Haha, päris hea..:D