30. aprill 2012

loodus möllab! uuringud.


maailm on hulluks läinud. loomad ei taha enam metsas elada! hiljuti kolis piritale karu ja nüüd on tunginud linna juba uued loomad. inimesed, eile käisid mustamäel põdrad!

ise olen muidugi pisut pettunud. eile öö katva varju all mäkki burksi järele hiilides ei kohtunud ma äärmiselt soodsatest oludest hoolimata mitte ühegi põdraga! vähemalt mõni lapspõder oleks võinud take-away luugi vahel ju pisut ammuda. muidugi võib vabalt olla, et põdrad tulid burksile lihtsalt hiljem ja me ei kohtunud niimoodi jumalasta napilt.

kes tunneb põdraurbanistikale spetsialiseerunud biolooge? siin on uuringuteks ju roppumoodi toorest ja paljulubavat materjali, mida oleks patt maha visata! ise soovitaksin näiteks selliseid asju:

uurimisküsimus: miks loomad ei taha enam elada metsas, kus on mõnus ja roheline?
hüpotees: tallinnasse on tehtud salaja mingi erakordselt põrutav asi, mis mu tähelepanelikel spioonisilmadel märkamata on jäänud. aga põdrad teavad!
materjal ja meetodid: kuna materjal (põdrad) puskleb parajasti metsapiiril, et otsustada, kes järgmisena linna saab, siis tuleks minna salakuulama, mida nad linnas nägid (meetod). lihtne!
arutelu: kui põhjalikult salakuulata, pole arutada midagi.
edasised uuringud: kui põhjalikult salakuulata, pole pärast enam uurida ka midagi.

teeme nüüd kiiresti koostööd või varsti on järjekord ukse taga ja kõik tallinna võõrasemad süüakse otse peenrast! pealegi tahaks hirmsasti jaole saada, mis põdrad siit leidsid. käivad tivolis ja jazzkaarel?

word of the day: invasioon - invasie

3 kommentaari:

Pille ütles ...

Sa unustasid vanalinnas lippavad jänesed...

Kairi ütles ...

no náed, loomi on kóik kohad táis!

Paula ütles ...

Pirital on ka metskitsed, mägrad ja jänesed. Need ei ületa lihtsalt uudisekünnist :)