7. august 2012

sõltumatu Šveitsi instituut tegutseb

kuulsin täna raadiost, et šveitsis pandi lammastele andurid! leidurid mõtlesid nimelt, et sel ajal, kui aus lammas õuel mäletseb, saavad nemad kavalasti põõsa taga radarid avada ja puperdavat pulssi kuuldes õuele hunte püüdma kapata. lambad pidavat huntide läheduses nimelt koledasti närveerima.

minu meelest on selline lähenemine pisut lühinägelik. sel ajal, kui lambad südari tõttu murule varisevad, tuleks hundipüüdmise asemel hoopis lambaid päästa.  muidu võib vabalt juhtuda, et sel ajal, kui verejanuline karjane metsas hunte notib, närtsivad lambad aasal südameataki kätte nagu kärbsed.

alternatiiv? viige huntidele hommikuti metsa putru ja võikusid! südariohus lammas asetatagu seevastu hellasti murule ja lehvitatagu pikutajale tuult. sobib ka rohukompress ja sõbralik patsutamine. lammas toibub ja hundid ei solvu. keegi ei nälgi ega veritse.

anduritele on mul seevastu hoopis toekam väljund. paneme need parem nõmedatele kassidele! mina tahaks küll näha, mida üks ülbe kass kardab. pulsikatsetusi võiks teha näiteks objekti nina all  aeglaselt mõnuledes vorsti süües või suitsulesta näksides. veel tahaks ma teada, mida teeb nõmedate kasside pulss siis, kui koju kolivad uued ja ilusamad kassid, käimas on jooksuaeg või telekas näidatakse uudist, kuidas maailmast liha otsa saab.

ühes olen ma kindel. tõeliselt ülbet kassi kallistades kukub objekti pulss lopsti nulli või tuksub vaevumärgatavalt kuskil ükskõiksuse madalustes. ja ah et kuidas reageerib kass teie siirastele armastusavaldustele? johhaidii. kohene ükskõiksusatakk. õnneks on neil kuus elu veel.

word of the day: wetenschap - teadus  

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

http://theoatmeal.com/comics/cat_kill

siil

Kairi ütles ...

Õud! Aitäh manuaali jagamast, nüüd tean varitseda.

eve ütles ...

no mis ajast küll lambad mäletsevad

Kairi ütles ...

juba aegade algusest peale. "Lammas on mäletseja koduloom nagu kits ja veiski, algul korjab ta vatsa rohtu täis ja hiljem, puhkeajal, mäletseb selle peeneks."
(http://www.miksike.ee/documents/main/lisa/3klass/8talu/lammas.htm)