12. oktoober 2012

geeniuse aretamine

tänavusel frankfurti raamatumessil sai taaskord nii tööd kui klouni. tõrjusime india trükikodade agente, kähmlesime reutersiga ajakirjareitingute üle ning tarbisime ohtrasti kõmu ja kokteile. kõige põrutavam asi juhtus aga tagasiteel. inimesed, ma sain jaole erakordselt säravale talendile!

istusin parajasti lennujaama viivas bussis, et veeta tõhus tunnike aruannet keevitades, kui mu selja taga käivitati ennenägematu melodraama kolme plasthobusega, pealelugejaks keegi uskumatu kujutlusvõimega laps. ma ei jaksanud kogu selle aja üle õla kõõritada, aga kuulasin väga tähelepanelikult. hobustemängu stsenaarium oli ikka täiesti põrutav ja pinge muudkui kasvas. lõin läpaka kinni ja värisesin lõpplahenduse ootuses nagu mõni jeesus ristil.

kahe tunni pärast, kui hobused lõpetasid, oli mul otsus valmis. selline andekas laps tuleb kohe hoovi tõmmata ja geeniuseks aretada! pisut kannatust ja kolmekümne aasta pärast saab sellistelt uusi harry pottereid! kui kirjanikku ei tule, oleks tal lööki ka animatsioonimaailmas, sest need hobused tegid ikka täiesti uskumatuid hääli! tegelasi oli veel - esimestena meenuvad hobuste vanaonu, kes oli mingil põhjusel eesel, ja stefan raab, kel oli kogu aeg nälg.

igatahes, me tegime tutvust. pealegi pole sellise geeniusesordi aretus kuigi kulukas. kui pärjatud nobelite püüdmiseks tuleb neid aastakümneid kallites restoranides sööta, siis noore geeniuse väetamiseks ei kulu muud, kui kuuma shokolaadi ja sõõrikuid. esimesed on geeniusel juba kõhus! lõksud on seatud.

mul on kõhutunne, et mõnekümne aasta pärast on meil nobeli laureaat võrgus. olge valmis! mingid verised vampiirid ei huvita 2040. aastal kedagi. tulekul on hobusemenukite ajad!

word of the day: geenius - genie

2 kommentaari:

Gea ütles ...

ootan huviga noore geeniuse esimesi ametlikke üllitisi!

Kairi ütles ...

ma kardan, et paarkümmend aastat läheb aega, nii et pisut kannatust :)