23. aprill 2013

põrutav teatrielamus (moodne kunst)


kuna sõbrustan viimasel ajal tihedasti kassidega, nägin eile öösel täiesti põrutavat kassiunenägu. sellist und vaataks heameelega isegi nõudlikud kaslased. uurisin hommikul asja ja sõber Tsisko (kass sofiast) kinnitas mu hüpoteesi. sellise unenäo võtaks ta kohe!

ühesõnaga, ma olin unes ühes moodsas teatris. ainult et see polnud mõni harilik draamateater, kus etendusele peibutatud abikaasad tukastavad ja  samettoolide alla nätse kleebivad. inimesed, terve saal oli kasse täis!  kombekas ja kammitud publik pikutas istmeil ja liigutas viisakalt kõrvu. mingit aelemist ega nihelemist ei toimunud. mobiiltelefonid olid aegsasti välja lülitatud, keegi ei köhinud ega maganud. viimasel kui ühel olid kaasas triigitud taskurätikud. no millal te viimati sellises teatris käisite?

inimesi oli ka, aga nad olid laval ja tegid seal arvukalt häbituid tegusid. näiteks kaks tükki istusid terve esimese vaatuse põrandal ja jõid pudelist viina. isegi jutuajamist oli sellise asja kohta nagu vähevõitu. asi kippus juba üsna üksluiseks, kui saabus uus näitleja (paljulubav preili kollases seelikus). kassid noogutasid heakskiitvalt ja lehvitasid uudishimulikult sabasid. pole ju salalugu see, et neil on tüdrukutega enamasti väga soojad suhted.

kahjuks läks kõik hoopis allamäge. preili tegi paar tiiru ümber meeste, istus siis suuremale põlve peale ja hakkas ka pudelit näperdama. kuigi kassidel pole midagi sülesistumise vastu, kostis publikust rahulolematut nohinat. no te saate ju aru, et peale üksluist pooltundi tahavad isegi kannatlikud kassid actionit! kahjuks ei toimunud absoluutselt mitte midagi huvitavat. publik pidi tükk aega kannatama, enne kui lavale saabus üks kass ja korra majja lõi. inimesed lahkusid kiiresti lavalt ja publik hingas kergendunult. kass kummardas viisakalt ja kõik plaksutasid. teine vaatus publiku nõudmisel õnneks tühistati. kõik kassid istusid hoopis puhvetis ja sõid kreemikooke.

sõber tsiskole meeldis unenäo juures kõige enam muidu korravalvur kass ja puhvet. päris kassiteatrites ainult nii käibki, lisas ta kavalalt vurru käpa ümber kerides. joodikute vaatamiseks pole tarvis ometigi teatrisse minna.

eks ta ole. kuldsed sõnad.

word of the day: toneelstuk - etendus

4 kommentaari:

Punapea ütles ...

Sa tahad öelda, et kassid istusid nii viisakalt ja vaikselt, et isegi karvapalle ei köhinud!?

Khass

Kairi Look ütles ...

absoluutselt mitte! äärmisel juhul sõi mõni ehk ainult hästi tasakesi taskust rosinaid.

Maali ütles ...

Äkki sa oled kunagi seda videot näinud? https://www.youtube.com/watch?v=na8oDCKp6AU (klassika e. kassika ;)

Kairi Look ütles ...

ei ole, aitäh sheerimast :) nagu rusikas silmaauku. just sellist asutust ja showd olekski täpselt vaja.