28. veebruar 2013

ah, mida te ütlesite?

päev pärast kelkimist, kuidas mu kiividega karastatud kehale ükski haigus külge ei hakka, tõmbas mu rajalt maha mingi eriti ropp viirus. nädal otsa kotil hingitsedes kadus õnneks enamik ebameeldivusi ja olin end juba tervenenuks kuulutamas... kui saabus tuumanohu otse tati epitsentrist.

nüüd olen juba kolm päeva lukus kõrvadega ja naeratan kohtlaselt kõigile, kes mu poole inimkeeles pöörduvad. kui algul oli lukus ainult üks kõrv ja liikusin häälte suunas, parem põsk ees, siis nüüdseks on tatt jõudnud ka teise kuulmekäiku. aga ega ma kurda! juba mitu päeva pole ma kuulnud, et keegi käsiks nõusid pesta või õues lund lükata. kui elu kipub üksildaseks, nuuskan nina ja kuulan, kuidas kõrvad piiksuvad ja vilisevad. hääled sinu peas! sellist asja juba iga päev ei kuule.

algul käitusin nohuga nagu mõistlikud inimesed. jõin teed, krõbistasin sudafedi ja nuuskasin ninast välja mitu liitrit tatti. omapoolne töö tehtud, jäin voodiserval vibeledes olukorra paranemist ootama. mingit tolku sest muidugi ei olnud. kui mul  vahepeal midagi kõrvust mööda pole läinud, on nad endiselt lukus.

kuigi mulle selline vaiksepoolne elu tegelikult täitsa meeldib, mõtlesin eile, et ehk oleks vahepeal tore jälle ligimeste häält kuulda, ja asusin guugeldama. inimesed, te ei kujuta ette, mida kõike internetis kirjutatakse! näiteks soovitati lahtise suuga nuuskamise, blokeeritud ninaga väljapuhumise ja kõrvade loputamise kõrval ehmatamist. mis seal´s ikka. kamandasin peika vaibale ja käskisin mind hirmutama asuda. peika proovis kõike ja mina varisesin mitmel korral shokis vaibale, kuid abi sellest polnud. peale mitmeid kannatusi andsin alla ja otsustasin tasase eluga edasi minna.

kui keegi teab, kuidas tatti tõrjuda, siis õpetage palun mulle ka! seniks võiksite mulle helistamise asemel kirju saata. või kui on tõesti hädasti vaja midagi öelda, siis rääkige, nagu treeniksite koera. lühikesed ja selged käsklused. õigeaegse vastamise eest võiks anda ka kommi.

word of the day: neusverkoudheid - nohu

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Vaeseke! Ära palun mingil juhul praktiseeri neid erinevaid puhumismeetodeid. Tulemuseks võid endale akuutse sinusiidi hankida, mille arsti juures välja loputamine/puhumine on hulka valusam, kui tuimestuseta hammaste puurimine. Nohu aitab "vedelamaks" muuta piisav vedeliku tarbimine. Soovitavalt vesi ja ravimtee, mitte alkohol ;) Samuti leevendab olukorda hingamisteedele auru tegemine (rätik üle pea aurava kartulipoti vms kohal) ning sooja niiske lapi hoidmine hädalise koha peal. Kõik tegevused, millega peikat päev otsa jalgel hoida :) Ise tuleb seejuures rahulikult lamada ja ohtralt magada. Vahepeal jälle rohkelt vedelikku ja auru ja sooje mähiseid lasta teha :))
Kiiret paranemist!

Anonüümne ütles ...

Ruttu apteeki ja osta ACC on küll köharohi, aga toimib kõikide rögaliste eritiste lahti tegemisel suurepäraselt. Nädala jooksul peaks hääled peast lahkuma....no vähemalt need hääled, mis nohu poolt põhjustatud :)

Kairi Look ütles ...

suur aitäh hüva nõu eest! katsetan nii ACC´d kui ka tati minema aurutamist :)